(Ingrediënten (voor circa 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 stuk Iberico buikspek circa 750 gram
- 3 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- rode en zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze:
- Hak de rozemarijn fijn en meng met de knoflook, mosterd en olijfolie in een kom
- Giet deze marinade over het buikspek en plaats in een afsluitbare plastic zak of trek vacuüm.
- Plaats het buikspek in de koelkast en laat het een nacht staan.
- Haal het stuk uit de zak en laat een uur rusten om op temperatuur te komen.
- Zet het buikspek op een indirecte plaats van de barbecue, op 110 graden, gebruik houtsnippers voor de rooksmaak.
- Laat het stuk 3 uur garen tot een kerntemperatuur van 68 graden Celsius.
- Laat de varkensbuik 15 minuten rusten onder een dakje van folie.
- Serveer in blokken op een schaal met een paar drupjes Stockyard Hill Country en gegrilde groenten naar keuze.