Sausingrediënten voor één bord
- Kippenbouillon – 1/4 kop
- sjalot fijn gehakt – 2 eetlepels
- Tijm – 4 groene twijgen
- Kappertjes – 1 eetlepel
- Boter – 25 gram
- Knoflook – 1 kruidnagel
- Garneer ingrediënten voor één bord
- Mini wortelen – 3 stuks
- Mini groene asperges – 3 stuks
- Mini-paddenstoelen – 3 stuks
Bereiding
- Start je barbecue en hak de ingrediënten voor de saus fijn.
- Snijd je Iberico Presa steak in 2 vingers dikke steaks en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Kook de mini-worteltjes en asperges en houd het warm.
- Bak de tijm, de knoflook, de gehakte sjalot en de kappertjes in de boter.
- Voeg de kippenbouillon toe en kook deze een beetje in tot sausdikte.
- Grill de Iberico Presa steak totdat er zich een mooie korst vormt.
- Grill daarna verder via indirecte verwarming verder tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius.
- Laat de steak rusten en kook de champignons in de saus.
- Snijd het vlees en maak het bord op.
- Eet smakelijk!