MeatMarket.online verkoopt Iberico Belotta varkensvlees en Iberico varkensvlees. Dit zijn 2 verschillende soorten Iberico varkens.
Eerst een toelichting van de allerbeste kwaliteit Iberico Belotta.
Het Iberico belotta keurmerk krijg je niet zomaar en is afkomstig uit de ‘montanera’ periode (oktober t/m maart). In deze periode vallen de eikels van de boomgaarden van de familie Marcial. De varkens die daar vrij rondlopen eten wel 5 kg eikels per dag extra waardoor ze in deze periode tot wel 45 kg aan gewicht toenemen. De ‘montanera’ is de laatste fase in het groeiproces van het Iberisch varken. Het varken graast in het weiland op zoek naar eikels. Deze voeding bevat hoofdzakelijk de Bellota eikels. De varkens moeten in deze tijd minimaal 60 dagen (2-3 maanden) in de natuur verblijven en minstens 46 kg in gewicht aankomen om de naam Bellota te mogen dragen. De dieren hebben in het beginstadium een gewicht van ongeveer 90 kilo en tegen de tijd dat ze klaar zijn kunnen ze maar liefst 170 kilo wegen. Deze eikels geven het varken energie, die omgezet wordt tot de beroemde vet marmering. Het gras en kruiden op het platteland geven de bijzondere geur die Iberische producten onderscheidt. Dit betekend dat de varkens geslacht worden van oktober t/m maart. Je kan dit controleren door te kijken naar de inpak datum in Spanje. Orgineel Iberico Belotta vlees is daarom alleen diepvries te verkrijgen. Wij werken met het familiebedrijf Marcial de Guijuelo dat al ruim 100 jaar bestaat. Zij hebben veel land met heel veel eikenbomen in de boomgaard waar inmiddels heel veel Iberico varkens op lopen te grazen.
Iberico varken:
Deze iberico varkens hebben de classificatie niet gehaald in de montanera periode. Dit is de classificatie iberico (Cebo). Dit vlees is ook heerlijk van smaak maar mag geen Belotta worden genoemd. Het meeste iberico vlees is meestal van cebo kwaliteit. Deze varkens worden ook gekruist met Spaanse duroc varkens, dit mag van de Europese wetgeving. Deze varkens worden meestal in stallen gehouden en krijgen mais en granen gevoerd. Dit iberico vlees is ook heel het jaar door vers te krijgen of Diepvries. De prijzen van dit vlees zijn beter als die van iberico belotta. U vind dit vlees bij de meeste aanbieders.
Eu varken:
Dit varkensvlees komt uit Europa. Meestal komt dit uit België, Nederland of Duitsland en staat bekend om de wereldwijde kwaliteit. Het ras is meestal Duroc gekruist met Pietrain varken. Deze varkens worden in hoogwaardige Europese stallen gehouden.