Restaurant kwaliteit bij jou thuis

Vers en gekoeld bij jou thuis geleverd

Levering: Woensdag, Vrijdag en Zaterdag

Geen verzendkosten vanaf € 99,-

Onze rassen

West Vlaams Rood

Dit paradepaardje uit de Westhoek is het huismerk van onze slagerij. Runderen uit de polder zijn niet te versmaden en worden sinds enige tijd erkend als streekproduct en recenter als Europees erfgoed. Sinds 1770 werd dit ras opgemerkt en tot in de 20ste eeuw voornamelijk ingezet als dubbeldoel ras. Tot vandaag worden deze dieren, herkenbaar aan hun homogene donkerrood haarkleed., 100% als vleesras gefokt. Door zijn uitstekende kwaliteit en karaktervolle smaak wordt zijn vlees alom geprezen en wint het de laatste jaren aan populariteit. Onze West Vlaamse koeien worden hoofdzakelijk met gras gevoerd uit de polderweiden van de Oeren Broeken. Goed verzorgde vette polderweiden met voedzaam gras, zorgen voor de smaak en het mooie kleur van het vers geslachte vlees. Daarnaast wordt de natuurlijke grasvoeding aangevuld met een mengeling van streekeigen granen en gewassen. Onze dieren krijgen wel de nodige tijd om zich te bevlezen en mooi vet te worden. De intramusculaire samenstelling is bepalend voor de smaak en het trage aandikken is hiervoor van groot belang.
Door het rund stress-loos te slachten in een lokaal slachthuis, nadien (zoals van oudsher gebruikelijk) een tiental dagen te laten bekoelen om pas daarna te versnijden, bekom je uiteindelijk de heerlijkste smaken op je bord.
Wij werken uitsluitend met vrouwelijke runderen. Deze cultiveren tijdens het afmesten wat meer vet in het vlees dan de mannelijke dieren. Daardoor heeft het vlees meer smaak, is malser en roder van kleur. Ook zijn onze koeien minimaal 6-8 jaar oud en hebben meerdere malen een kalf gekregen om zo mooi geaderd vlees te ontwikkelen. Dit is puur natuur en dat proef je terug. De vetten in het vlees zijn de juiste omega’s die je lichaam nodig hebben. De weilanden liggen aan de kust dus dit vlees is licht gezouten van nature.

Wij rijpen alle West Vlaamse runderen is onze dry ager cel voor de constante kwaliteit. Eenmaal geproefd is verkocht. Eet minder maar beter vlees is het motto van onze slagerij.

We betrekken deze originele West Vlaams Rood runderen uit de plaats Alveringem.

Ook hebben we Kempisch roodbont van de Steenhoeve in Essen.